band Avagardner

Bandleden


zanger – vacature

Jenno, bassist
Op de lagere school werd ik beinvloed door mijn oudere broer; ik kwam in aanraking met andere muziek als mijn klasgenoten. Rock, Funk maar ook Country kwam in mijn leven. Terwijl mijn klasgenoten disco draaiden luisterde ik onder andere naar Led Zeppelin, Eagles en Grand Funk Railroad. Ook hoorde ik Jimi Hendrix, Neil Young en The Doors, welke mij erg raakten. Op dit moment luister ik naar onder andere naar De Staat, Blaudzun, Muse maar ook Urban Dance Squad. Ik begon
samen met vrienden gitaar te spelen, maar er waren zoveel gitaristen en een tekort aan bassisten. Dus ik ben van gitarist bassist geworden. Ik ben bewonderaar van Jack Bruce, John Paul Jones, John McVie, Mel Schachner en John Entwhistle. Als bassist ben je samen met de drummer de ritme sectie; een goede ritmesectie draagt de band, het is de basis waarop zang en gitaar kunnen leven. Dat is wat ik graag doe. Ik speel nu in Avagardner.

Bas, gitaar
Gezien mijn bouwjaar (1975) vrees ik dat er met mij wat mis is.Toen ik op een leeftijd kwam dat ik muziek begon te waarderen om hele andere redenen dan ruimte vulling, bleek dat de tijd waarin de muziek werd gemaakt die mijn hart sneller doet kloppen achter mij lag. Beetje jammer. Ik ben een liefhebber van Rolling-Stones muziek met een JJ Cale sausje en lekkere blues. Neil Young, Pink Floyd,Zen, Hendrix, allemaal goed dus. The Beatles hebben er ooit voor gezorgd dat ik een keer de klassieke gitaar van mijn vader oppakte, paradoxaal genoeg. Jarenlang heb ik op kampvuur niveau dito  liedjes gespeeld tot ik de overstap maakte naar elektrisch. Toen begon ook meteen de ‘ellende’, de eeuwige zoektocht naar ‘je geluid’. Gitaartjes, versterkers en effectpedalen kwamen en gingen, maar de huidige status quo is toch wel een goeie tele met een versterker met 6L6 eindbuizen. Ik heb meerdere gitaren, maar de eenvoud van een tele, de ronde maar ruwe vorm en, niet in de laatste plaats, de klank, maken haar mijn favoriet. Plus dat ie gewoon lekker rocked in band als Avagardner!

Hette, gitaar
Ik ben een beetje de geestelijke vader van deze band.
De huidige bezetting van band Avagardner bestaat nu ongeveer zes jaar en heeft wel wat muzikanten voorbij zien komen. Avagardner, voort gekomen uit de New Decision. Daarvoor slaggitarist in de band The Olbees geweest.
We hebben een mix van mannen en sinds kort een dame die erg lekker muziek met elkaar kunnen maken elkaar uitdagen om de kwaliteit van de muziek te verbeteren. 

Over mijzelf kan ik zeggen dat ik op latere leeftijd gitaar ben gaan spelen en nog later een band ben gestart en hier niet meer mee ben gestopt. Het is zo geweldig om muziek te mogen maken met andere mensen.
Qua gitaren en versterkers is het altijd een zoektocht. Wilde ooit een Jimmy Hendrix Fender white exemplaar, lang gezocht en uiteindelijk gevonden. Maar in de band speel ik tegenwoordig op een Yamaha Revstar R2015T of een rode Gretsch gitaar.
En ben ook blij dat we soms akoestisch spelen bij Avagardner. 

En waar ik van hou qua muziek: JJ Cale, Yes, E. Clapton, Fleedwood mac, Steve Winwood, Chris Rea, Tony Joe White,  Jackson Brown, CSN&Y en mijn “held” Neil Young. Maar ook muziek als Heritage Blues Orchestra , Fink,  Alabama Shakes,  om maar wat te noemen, maar ook Ierse muziek vind ik heerlijk om te luisteren en te spelen. Allemaal inspiratie bronnen.

 

Drummer: Paige Visser

Op mijn 6e ben ik begonnen bij de drumband, en mijn niet te stuiten muzikale driften maakte dat ik op mijn 8e kerkorgel les nam. Toen een drumstel op mijn 12e naar me knipoogde was dat voor mij de ultieme combi: drums en toetsen. Eindelijk kon ik al die muziek in mijn hoofd de vrije ruimte geven!
Ik heb in diverse bands op beide instrumenten mogen spelen. Zowel 60/70-er jaren als blues/rock, hardrock, gospel, pop, gothic metal, toto coverband als symfonie orkesten en niet te vergeten mijn eigen symfonische rockmuziek.
In Avagardner heb ik plaatsgenomen in de ritmesectie. Dat doe ik op mijn Yamaha Stage Custom met toeters en bellen van o.a. Sabian, Paiste, Zildjian, Remo, Ludwig en Tama.
Fijn in het gehoor liggende muziek is heel divers maar niet beperkt tot mijn favorieten: Toto, IQ, Yes, Rick Wakeman, Marillion, Peter Gabriel, Stef Bos, Loreena McKennitt, Steven Wilson, Riverside.
Als ik een favoriet als drummer moet noemen, is dat Manu Katche. Lekker verfrissend, radicaal ertussen door, verdeling van tijd optima forma.
Ik ben misschien geen Manu Katche, maar ik speel wel lekker bij Avagardner!