band Avagardner

Bandleden


Tony, zanger

Toen ik in 1977 in het voorprogramma van de Golden earring Herman Brood zag optreden wist ik het…..ik ga zingen in een rockband! Samen met vrienden het bandje Exophile begonnen om alweer snel met andere bands te beginnen….Chaos Roca Rolla The Ancestor group zijn zomaar wat namen van lang geleden. Heavy Rock zong ik in de band Nowel , Waarna de band Avagardner ( deel 1 ) kwam, het was toen inmiddels 1992. Hierna nam ik een Nederlandstalige cd op met de band WaaromDaarom De video clip van de single Stop de Tijd is op YouTube te bezichtigen WaaromDaarom werd ook geregeld bij radio Veronica gedraaid maar voor de rest deed het helaas niets , Wel heel veel geleerd in die tijd…opnemen in een studio, interviews, unplugged optredens bij radiostations, was een erg leuke tijd Hierna ben ik een tijd gestopt met muziek maken, tot ik gevraagd werd om zanger te worden van de band New Decision. New Decision werd al snel Avagardner ( deel 2) Mijn voorbeelden zijn Bon Scott, Hermanus Brood, David Lee Roth , Gino Vannelli , Johnny Jordaan en David Bowie.
Emoties vind ik erg belangrijk in de muziek, niets is lekkerder om een mooi gevoelig nummer te zingen, maar ook een lekker vet Rocknummer maakt me erg blij. Qua teksten schijven laat ik me graag beïnvloeden door mijn omgeving. Ik zou zeggen kom een x kijken bij ons!!
Lijkt me verdomd leuk!

 

Jenno, bassist
Op de lagere school werd ik beinvloed door mijn oudere broer; ik kwam in aanraking met andere muziek als mijn klasgenoten. Rock, Funk maar ook Country kwam in mijn leven. Terwijl mijn klasgenoten disco draaiden luisterde ik onder andere naar Led Zeppelin, Eagles en Grand Funk Railroad. Ook hoorde ik Jimi Hendrix, Neil Young en The Doors, welke mij erg raakten. Op dit moment luister ik naar onder andere naar De Staat, Blaudzun, Muse maar ook Urban Dance Squad. Ik begon
samen met vrienden gitaar te spelen, maar er waren zoveel gitaristen en een tekort aan bassisten. Dus ik ben van gitarist bassist geworden. Ik ben bewonderaar van Jack Bruce, John Paul Jones, John McVie, Mel Schachner en John Entwhistle. Als bassist ben je samen met de drummer de ritme sectie; een goede ritmesectie draagt de band, het is de basis waarop zang en gitaar kunnen leven. Dat is wat ik graag doe. Ik speel nu in Avagardner.

 

Bas, gitaar
Gezien mijn bouwjaar (1975) vrees ik dat er met mij wat mis is.Toen ik op een leeftijd kwam dat ik muziek begon te waarderen om hele andere redenen dan ruimte vulling, bleek dat de tijd waarin de muziek werd gemaakt die mijn hart sneller doet kloppen achter mij lag. Beetje jammer. Ik ben een liefhebber van Rolling-Stones muziek met een JJ Cale sausje en lekkere blues. Neil Young, Pink Floyd,Zen, Hendrix, allemaal goed dus. The Beatles hebben er ooit voor gezorgd dat ik een keer de klassieke gitaar van mijn vader oppakte, paradoxaal genoeg. Jarenlang heb ik op kampvuur niveau dito  liedjes gespeeld tot ik de overstap maakte naar elektrisch. Toen begon ook meteen de ‘ellende’, de eeuwige zoektocht naar ‘je geluid’. Gitaartjes, versterkers en effectpedalen kwamen en gingen, maar de huidige status quo is toch wel een goeie tele met een versterker met 6L6 eindbuizen. Ik heb meerdere gitaren, maar de eenvoud van een tele, de ronde maar ruwe vorm en, niet in de laatste plaats, de klank, maken haar mijn favoriet. Plus dat ie gewoon lekker rocked in band als Avagardner!

 

Hette, gitaar
Ik ben een beetje de geestelijke vader van deze band.
De huidige bezetting van band Avagardner bestaat nu ongeveer vier jaar en heeft wel wat muzikanten voorbij zien komen. Avagardner, voort gekomen uit de New Decision. We hebben een mix van mannen die erg lekker muziek met elkaar kunnen maken elkaar uitdagen om de kwaliteit van de muziek te verbeteren. 

Over mijzelf kan ik zeggen dat ik op latere leeftijd gitaar ben gaan spelen en nog later een band ben gestart en hier niet meer mee ben gestopt. Het is zo geweldig om muziek te mogen maken met andere mensen.
Qua gitaren en versterkers is het altijd een zoektocht. Wilde ooit een Jimmy Hendrix Fender white exemplaar, lang gezocht en uiteindelijk gevonden. Maar in de band speel ik tegenwoordig op een oranje Reverend of een rode Gretsch gitaar. En ben ook blij dat we soms akoestisch spelen bij Avagardner. 
En waar ik van hou qua muziek: JJ Cale, E. Clapton, Fleedwood mac, Steve Winwood, Chris Rea, Tony Joe White,  Jackson Brown, CSN&Y en mijn “held” Neil Young. Maar ook nieuwe muziek als Heritage Blues Orchestra , Fink,  Alabama Shakes,  om maar wat te noemen, maar ook Ierse muziek vind ik heerlijk om te luisteren en te spelen. Allemaal inspiratie bronnen.

 

Bart, Drums

Altijd meetikken met The Police, U2, Coldplay, Pink Floyd, Rolling Stones, Beatles, Neil Young, maar ook met Tina Turner, Pink en als het moet zelfs met K3! Op tafel met messen en vorken, op de dijen met de vlakke hand, met potloden op een schrijfblokje. Ik heb altijd gevoel voor ritme gehad en menigmaal heb ik verzucht ‘ik had altijd drummer willen worden’. Totdat ik op mijn 50e verjaardag een drumles cadeau kreeg van mijn vrouw, en sindsdien heb ik de drumstokjes niet meer losgelaten.  

In het dagelijks leven ben ik journalist bij onder meer het Noord-Hollands Dagblad. Ik ben  getrouwd, heb vier kinderen en woon in Uitgeest. En je kunt me binnenkort regelmatig lekker zien rocken met Avagardner, de beste band van Noord-Holland! 

Ik speel op een Roland TD-15 elektronische drumkit, een prima apparaat maar eigenlijk drum ik liever op een ‘echt’ drumstel. Misschien komt dat ooit nog. Inmiddels volgt mijn dochter Daria (2005) mij in mijn voetsporen. Zij drumt ook en die zien we binnenkort ook in een fijne band spelen!